понеділок, 19 жовтня 2015 р.

ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО ЦИФРУ 7

Число 7 вважається самим щасливим числом. 
У Європі є повір’я, згідно з яким сьомий син 7-го сина володіє магічною силою. Також число 7 найчастіше є улюбленим числом людей у повсьому світі.
У Китаї число 7 вважається таким, що приносить удачу, так як воно співзвучне китайським словам “сходити” і “життя”. Також воно є символом єднання і тому вважається хорошим знаком у відносинах. Так як число 6 традиційно представляє людство, число 7 вважається центром людства і його зв’язком з творцем.
Число 7 – це також число Всесвіту і поєднує в собі небеса, символом яких є число 3 і землю, що асоціюється з числом 4. Це число неодноразово з’являється протягом всієї історії і в різних культурах. Наприклад, було 7 стародавніх чудес світу, 7 днів тижня, 7 кіл Всесвіту, 7 смертних гріхів, 7 основних музичних нот.
У буддизмі 7 – це число сходження, оскільки вважалося, що Будда пройшов 7 кроків після народження.
В іудейській традиції 7 представляє число розуму, а в єврейському році 7 великих свят.
З усіх чисел від 1 до 10, число 7 є арифметично особливим. Це єдине число, яке не можна помножити або розділити на інше число в цій групі. Так наприклад 1, 2, 3, 4 і 5 можна подвоїти, і вони будуть перебувати в межах групи від 1 до 10. Числа 6, 8 і 10 діляться на 2, а число 9 ділиться на 3.

4 коментарі: